De Bronacademie is opgericht vanuit de passie om mensen goed in hun lichaam te laten zitten waardoor ze zoveel mogelijk ‘in flow’ zijn. 

We zijn er voor je als:

 • je lichamelijke klachten (zonder aanwijsbare medische oorzaak) hebt
 • je in een omgeving met veel druk of spanning zit die zijn tol eist
 • je te veel in je hoofd zit en/of belemmerende overtuigingen hebt
 • je te veel voelt en het onderscheid tussen jouw gevoelens en die van anderen lastig is
 • je je intuïtie en gevoel optimaal wil inzetten
 • je meer wil leren om in je professie als therapeut of coach mee aan de slag te gaan

Vanuit onze passie willen we mensen via trainingen direct helpen dan wel mensen opleiden en vaardigheden bijbrengen die hen in staat stellen weer anderen te helpen. Hoe mooi is immers een toekomst waarin zo veel mogelijk mensen in hun kracht staan!

Ontwikkelingsdriehoek
In de trainingen ontwikkel je jezelf binnen de driehoek:

1) Persoonlijkheid
We hebben allemaal een persoonlijkheid; een verzameling van innerlijke stemmen, identiteiten, attitudes, normen en waarden. Deze bepalen de blik op jezelf en de wereld om je heen. Dit wordt gevormd door je opvoeding en levenservaring. Je leert je te ontwikkelen naar een vrijere attitude. De meest vrije attitude is die van onvoorwaardelijke liefde en waardering voor jezelf, anderen en het leven.

2) Je lichaam
Of je er nu bewust van bent of niet, je hebt in je lichaam fixaties en contracties als gevolg van gebeurtenissen in het verleden. Deze verminderen of blokkeren je energiedoorstroming en daar komen vaak klachten van. Je leert je energiebanen vrij te maken en de signalen die het lichaam geeft goed te begrijpen en te gebruiken voor jezelf en anderen.

3) Het niveau van ‘Zijn’
Omdat de persoonlijkheid vaak met gedachten de boventoon voert, is het soms lastig het niveau van ‘Zijn’ te voelen. Dit zijnsniveau wordt in de literatuur op verschillende manieren omschreven: je ware zelf, je hogere zelf, je wezenlijke zelf, je authentieke zelf. Het is het deel in ons wat altijd verbonden is met onvoorwaardelijke liefde. Dit gedeelte kan nooit getraumatiseerd raken. Je leert hoe je contact kunt maken met dat deel.  

Uitgangspunten in onze werkwijze

 • Jij staat samen met de andere cursisten centraal. Het lesmateriaal ben jij en je lichaam, eventueel aangevuld met omstandigheden in het dagelijks leven waar je lichaam op reageert. Vanuit hieruit behandelen we de theorie-onderdelen.

 • We leren ook van elkaar. Het kan zijn dat je specifieke dingen van een medecursist leert en die ruimte is er ook in de training.

 • Dingen begrijpen en iets leren voelen, horen bij elkaar. Anders kun je het niet goed meenemen naar het dagelijkse leven. Soms wil je eerst iets begrijpen voordat je gaat voelen en soms wil je na een ervaring iets begrijpen. Op beide aspecten zijn we aanspreekbaar.

 • Je bepaalt je eigen tempo als het voor jou maar betekenisvol en toepasbaar is. We ‘trekken of duwen’ niet aan je. We geven feedback wanneer dat oké is voor jou en dit telt ook voor de cursisten onderling. Het gaat namelijk niet om wat mensen bij je ‘zien’ of tegen je willen zeggen, maar of het voor jou het juiste moment is.

 • Je evolutie surfen. Na het volgen van een training bij Bronacademie hoeft jezelf ontwikkelen niet op te houden. Je hebt de  mogelijkheid om aan te sluiten bij je voorgangers. Door middel van verdiepings- en opstellingsdagen, surfen we gezamenlijk onze evolutie. We groeien samen en staan ten dienste in elkaars proces.

Succesvol ingeschreven