Onze Oorsprong 

De grondlegger van de Bronacademie is Hans Velders. Hans is in de leer is geweest bij vele grondleggers van persoonlijke groei in de wereld. Grondleggers als Barbara Brennan, Duitse systemische trainers van Bert Hellinger, trainingen van dr. Peter Levine en Prof. Stephen Porges die Somatic Experiencing in de wereld hebben gebracht.  
Na 25 jaar werkervaring had hij de visie en het vermogen om werkvormen op een nieuw niveau van toepassing te brengen, waardoor groei gemakkelijker plaatsvind. Werkvormen als de LichaamsAPK®  of het Soma Systemisch werken (systemisch werken opgebouwd vanuit het lichaam) zijn daar een voorbeeld van. 
Hans werkt hierin samen met Karin Boekhoudt. Karin heeft ruimte ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen en teams in de zakelijke dienstverlening alvorens zij de overstap maakte naar het coach- en trainersvak. Hierin ontmoette zij Hans.
Hun samenwerking werd een logisch gevolg vanuit een gedeelde passie voor pro-actieve ontwikkeling en het samenwerken met je lichaamsintelligentie. 
Vanuit deze synergie is de Bronacademie ontstaan. Karin zorgt voor de aardse basis van de Bronacademie met haar doelgerichtheid en creatieve vindingrijkheid. De training Lichaamsgerichte Coachingsvaardigheden is daar een voorbeeld van.
 

Onze samenwerkingspartners

Sinds 2010 geven we training over de rol van het lichaam in coaching bij de School voor Coaching. Daarnaast geven we trainingen met als titel ‘Transformeer je Triggers’. 
Sinds 2020 heeft Kessels & Smit – the Learning company de training Lichaamsgericht Coachen gevolgd en elementen uit die training worden geïntegreerd in hun dienstverlening.

We ontwikkelen ons zelf ook 

We zijn zelf ook pro actief ten aanzien van onze eigen ontwikkeling. We nemen ons eigen medicijn als het ware en helpen elkaar groeien. Groeien doe je namelijk zelf, maar hoef je niet alleen te doen. Sterker nog, je kunt het niet alleen doen, omdat iedereen zijn eigen blinde vlekken heeft.

We co-creëren vanuit een samen. Dat telt voor ons als gezelschap, voor onze cursisten en voor de opdrachtgevers. We creëren een open en plezierige omgeving om echte groei mogelijk te maken.

Wat doen we voor jou?

Ons gezelschap van trainers en bestand van cursisten helpt elkaar groeien in alle vrijheid. We organiseren vervolgtrainingen, verdiepingsdagen, systemische opstellingen en intervisie zodat je kunt doorgroeien met en voor elkaar.

Wat doen we voor organisaties?

Behalve open inschrijvingstrainingen geven de trainers en coaches die aan ons verbonden zijn ook trainingen in organisaties o.a. via onze partner Kessels & Smit.  Daarnaast is er de mogelijkheid om teambuilding te faciliteren en interim opdrachten aan te nemen. Je kunt met ons contact opnemen via de contactpagina

Hans Velders

Wie ben je? Ik hou ervan bezig te zijn met de ontwikkeling van de mens en innovatieve werkvormen. Daarmee maak ik persoonlijke ontwikkeling transparant en bewust. Wanneer je weet waar je ontwikkeling via je lichaam over gaat, wordt jezelf ontwikkelen niet meer hard werken maar organisch en leuk. Want het zwaarste is meestal al geweest, dat gaat over het lijden voordat groei plaatsvindt.
Ik doe dit in afstemming met de Bron en de Bron is voor mij een vorm van intelligente liefde. Het is gebaseerd op het feit dat op een bepaalde etage we allemaal een zijn, terwijl we in de 3D werkelijkheid allemaal uniek zijn. Lekker verwarrend voor een denker, maar voor een voeler is het wel te doen. De visie van waaruit ik werk bestaat in het Nu. Wat is er actueel in je lichaam en in je leven, is een belangrijke vraag, want daar ligt je groei.

Alexander Ummels

Als organisatiecoach verbetert Alexander (1967) de samenwerking binnen een directieteam. Zijn integriteit, aanpak en 20 jaar werkervaring als CEO geven hem een gedegen basis om het kloppende proces te laten plaatvinden. Hij weet de juiste taal te vinden en aansluiting te maken waardoor mensen verder kunnen met elkaar.
Op individueel niveau faciliteert Alexander rust en ruimte in je hoofd en ontspanning en flow in je lichaam. Je persoonlijkheid, ziel en lichaam worden aangeraakt en geïntegreerd. In een aantal sessies kom je op een compleet nieuw niveau van ‘Zelf Leiderschap’. Daardoor kun je (weer) de meest complexe of uitdagende situaties aan.

Alfred Schmits

Alfred (1952) laat je zien hoe je helemaal in je eigen lichaamsenergie aankomt en dat is direct voelbaar. Het is zijn kwaliteit om met jou te ontdekken wat jij nodig hebt om een stap verder te komen in je zelfrealisatie. Alfred is liefdevol en direct, hij geeft je duidelijke en heldere aanwijzingen met als doel dat een nieuw en praktisch ontwikkelperspectief voor jou zichtbaar wordt.
Daarnaast is Alfred in staat om je spirituele ontwikkeling te duiden met kwinkslagen en uitspraken uit alle religies. Een workshop met Alfred is liefdevol, direct en uitnodigend om je eigen spirituele groei zonder twijfel centraal in je leven te stellen. Alfred is de schrijver van het boek “de meesters der verwondering” . Dit boek is een commentaar op de Avadhuta Gita (een Hindu Bijbel) wat stelt dat non duaal leven voor ieder mens is weggelegd. Het is boek is ook een kroniek van zijn eigen 50 jarige ontwikkeling op dit terrein. Alfredschmits@theconsciouscompany.com | 06-55157572

Stefanie ten Boekel

Stefanie kan fenomenaal op anderen afstemmen. Dit vermogen en datgene wat ze je aanreikt is zowel subtiel als subliem te noemen. Bij Stefanie worden zware vraagstukken weer licht. Stefanie verbindt met speels gemak aarde en het universum met elkaar. Ze is per definitie verwonderd en nieuwsgierig, wat je haar ook vertelt. Ze geeft op zachte wijze haar scherpe analyse, kijkt, verheldert, voelt en raakt aan.
Ze is groot in denken en gevoelig in Zijn. s.m.van.boekel@gmail.com | 06-52468481

Jennifer Hoogland

Jennifer (1963) laat je het plezier van je lichaam ontdekken via beweging. Beweging is als een natuurlijk levensritme voor Jennifer. Daarbij brengt ze je vanuit het fysieke bewegen bij het voelen. Ze reikt je haar hand, observeert en ontrafelt aandachtig. Ze nodigt je uit je lichaam te (ver)kennen om je levensenergie te laten stromen.
Jennifer is luchtig, licht, levendig, zet in beweging, beweegt liefdevol, zoekt, probeert uit, gaat, doet en laat ervaren. Info@jenniferhoogland.nl | 06-15228022

Marianne van Alphen

Marianne (1957) weet jou de brug te laten slaan tussen het hoofd en het begrijpen van je emoties. Ze ‘spiegelt’ met een warme nuchterheid waardoor emoties gezien en besproken kunnen worden. Ze helpt woorden te vinden voor wat er is en wat afgescheiden is weer te verbinden. Ze neemt de druk van ‘moeten veranderen’ weg en nodigt in plaats daarvan uit tot groeien. marianne@bureauvogelzang.nl | 06-28660538

Maria Groot

Maria Groot (1958) brengt je weer in verbinding met je natuur en wanneer nodig met de natuur. Ze combineert als onderzoeker en dierenarts moeiteloos wetenschap met oude wijsheid en spiritualiteit. Maria combineert in haar aanpak liefdevolle betrokkenheid met nuchterheid en doelgerichtheid. Ze helpt je opruimen wat ballast voor je is, en zien, vinden en voelen wat voor jou uit beeld was verdwenen.
Maria is het tegenovergestelde van iemand die zich nog wil bewijzen, door haar bescheidenheid kun je haar kracht pas voelen als ze met je werkt. mariagr@freedom.nl | 06-40593889

Barbara van der Steen

Barbara (1973) ziet het oorspronkelijke potentieel van mensen en vanuit haar sterke intuïtieve vermogen komt dit ook op tafel. Met haar open onderzoekende aandacht voelt ze waar je een innerlijke ‘shift’ kan doormaken. Vervolgens helpt ze die inspiraties ook concreet te maken; telkens weer een creatief en betekenisvol proces.
Ze werkt veel met mensen in verantwoordelijke posities zoals ondernemers, bestuurders en professionals die het gevoel hebben dat ‘er meer is’. Barbara promoveert op het onderwerp resonantie, een onderwerp dat haar op het lijf geschreven is.

Saskia van Emmerick

Saskia (1981) wijst je de weg naar je essentie, lekker weer thuis bij jezelf, in je lichaam. Ze leert je leven vanuit je hart. Ze leert je voelen. Voelen wie je bent, voelen wat er te voelen is en hoe je daarmee om kunt gaan. Ze is er vooral voor mensen die veel aandacht besteden aan wat er in hun hoofd gebeurt, overmatig denken en voor mensen die zichzelf niet goed kunnen voelen. Vergeten zijn wie ze Zijn.
Saskia is onvoorwaardelijk aanwezig en ondersteunend in je ontwikkeling. Ze vertelt je ‘de waarheid’ als je die zelf vergeet. Zo verwoord dat het niet provoceert, maar dat het juist binnenkomt. Ze is verwarmend, nuchter en richtinggevend wanneer het fijn is weer even te horen welke kant op te kijken. smwvanemmerick@gmail.com | 06-42654726

Karin Boekhoudt

Karin (1972) ontmoet je vanuit openheid, nieuwsgierigheid, plezier en nuchterheid. Ze heeft de kwaliteit om zich zodanig met je te verbinden dat zware zaken lichter worden. Karin laat je ontdekken wat er echt is en wat je echt wilt en hoe je daar komt vanuit daar waar je bent. Daarbij is niets voor haar vreemd. Zonder dat ze aan je trekt of duwt, ga je keuzes maken die bij jou passen en krijg je (dus) ervaringen die echt voldoening geven.
Je vindt de beweging in jezelf. Karin is thuis in een breed scala van onderwerpen, van werk/bezieling tot gezondheid of relaties. karin@inmens.net | 06-37422595

Succesvol ingeschreven