Soma Systemisch Opstellen

‘Sommige dingen kan je lichaam niet oplossen samen met één ander persoon, daar zijn meerdere mensen en lichamen voor nodig. En wat voor één lichaam een hele opgave is, is voor vijf lichamen een kleine moeite’.

​Een vraagstuk oplossen en je lichaam op de diepere lagen kunnen ontladen is het doel van Somatrix. In deze systemische werkvorm zijn de wetten van het lichaam op basis van Somatic Experiencing van dr. Peter levine en prof Stephen Porges en het boek ‘het veld’ zoals beschreven door Lynn Mc.Taggert gecombineerd. Soma betekent lichaam en Matrix staat voor werken vanuit het veld van eenheid.

​Praktisch betekent dit dat niet de mind leidend is, maar de intelligentie van het lichaam. Dat betekent niet dat we het denken helemaal uitschakelen, maar het denken krijgt de juiste aandacht op het juiste moment.

Het verschil met familieopstellingen is dat daar alléén gewerkt wordt met familiedynamiek. Dit geeft een spanningsveld met hetgeen de natuur uit zichzelf kan doen. Dat wil niet zeggen dat een familieopstelling niet nuttig is maar er kan zoveel meer. ​​De werkvorm Somatrix bevrijdt het lichaam van de deelnemer van diepe contracties en laat de deelnemer groeien in zijn bewustzijn. Dat kan zowel met als zonder vraag plaatsvinden.

Een Opstelling is met 6 tot 8 ervaren facilitators, ze zijn ervaren in het sensorisch waarnemen en zijn als het ware een ‘extended body’ voor degene die centraal staat. Want wat voor één lichaam lastig is om te ontladen, is voor een groep heel gemakkelijk.

Praktische informatie

  • Locatie: (voormalig gevangenis) de Kruisberg, Klootsemastraat 1, Doetinchem​​
  • Procesbegeleider: Hans Velders
  • ​Eventuele lunch is inbegrepen.
  • Voor particulieren is het tarief €350 incl. btw en het zakelijk tarief is €450,- exclusief btw.
  • Voorafgaand aan een opstelling heeft iemand ten minste één lichaamsgerichte coaching sessie gehad met Hans of Karin (dit kan ook via Zoom) of een introductiedag gevolgd.

Data

Er zijn verschillende data gepland. Op elke dag is er plek voor 3 verschillende opstellingen. Een opstelling duurt gemiddeld 1.5 uur. Indien 1 van de data vol is, is het mogelijk om op de reservelijst geplaatst te worden. Je bent alleen aanwezig tijdens je eigen opstelling.

De data voor 2024 zijn:

Donderdag 1 februari
Zaterdag 2 maart
Vrijdag 5 april
Zaterdag 6 april
Zaterdag 15 juni
Donderdag 20 juni
Zaterdag 27 juli
Zaterdag 7 september
Vrijdag 13 september
Zaterdag 26 oktober
Dinsdag 19 november
Zaterdag 30 november

Wil je graag een vraag inbrengen op één van bovengenoemde data neem dan contact met ons op via info@bronacademie.nl

Opgeven voor een introductiedag kan via de agenda.

Succesvol ingeschreven