Somatrix Opstellingen

‘Sommige dingen kan je lichaam niet oplossen samen met één ander persoon, daar zijn meerdere mensen en lichamen voor nodig. En wat voor één lichaam een hele opgave is, is voor vijf lichamen een kleine moeite’.

​Een vraagstuk oplossen en je lichaam op de diepere lagen kunnen ontladen is het doel van Somatrix. In deze systemische werkvorm zijn de wetten van het lichaam op basis van (Somatic Experiencing van Dr. Peter Levine en Prof. Stephen Porges) en het boek ‘het veld’ zoals beschreven door Lynn Mc.Taggert
 gecombineerd. Soma betekent lichaam en Matrix staat voor werken vanuit het veld van eenheid.

​Praktisch betekent dit dat niet de mind leidend is, maar de intelligentie van het lichaam. Dat betekent niet dat we het denken helemaal uitschakelen, maar het denken krijgt de juiste aandacht op het juiste moment.

Het verschil met familieopstellingen is dat daar alléén gewerkt wordt met familiedynamiek. Dit geeft een spanningsveld met hetgeen de natuur uit zichzelf kan doen. Dat wil niet zeggen dat een familieopstelling niet nuttig is maar er kan zoveel meer. ​​De werkvorm Somatrix bevrijdt het lichaam van de deelnemer van diepe contracties en laat de deelnemer groeien in zijn bewustzijn. Dat kan zowel met als zonder vraag plaatsvinden.

Praktische informatie

  • Locatie: (voormalig gevangenis) de Kruisberg, Klootsemastraat 1, Doetinchem​​
  • Procesbegeleider: Hans Velders
  • ​De lunch is inbegrepen.
  • Voor particulieren is het tarief inclusief de btw.

Inschrijven voor training

Succesvol ingeschreven